De Recreanten

De Recreanten

1. De doelgroep: Deze groep is voor mensen die in club-/groepsverband op een actieve en aangename manier willen bezig zijn met hun hond.  Deze groep is voor mensen die GEEN officiële wedstrijden wensen te spelen.

2. De Lessen:

De lessen bestaan uit 2 delen:

1. Gehoorzaamheidsoefeningen: Hier herhalen en onderhouden we de oefeningen die reeds aangeleerd werden in het gehoorzaamheidsprogramma.

2. Parcours: Deze bestaan uit verschillende behendigheidsoefeningen en uitdagingen door het gebruik van toestellen zoals de kattenloop, de band, horden, de weave, ...

De instructeur loopt steeds het parcours voor, ev. met eigen hond, om zo de oefeningen duidelijk uit te leggen. De toestellen worden voor elke hond (indien nodig) aangepast, waarna de oefening op eigen tempo en individueel wordt uitgevoerd. De voorwaarden: De hond:

• moet SOCIAAL zijn (= bezit SOC-test)

• moet minstens 1 jaar zijn en in goede fysieke gezondheid verkeren.

• moet een zekere graad van gehoorzaamheid hebben. Daarom moeten hond en geleider in het bezit zijn van het BREVET en los, zonder leiband kunnen werken. (Een halsband die gemakkelijk uit en aan te doen is wordt aanbevolen)

3. De trainingen:

• Zondag 9u15 – 10u45 (1x/week, 1,5 uur)

Deel deze pagina